Настояваме правителството да проучи всички възможности на българското, европейското и международното законодателство за възстановяване на парите на засегнатите от „Олимпик“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков в мотиви от името на група по точката за изслушането на министъра на финансите Владислав Горанов по казуса със застрахователно дружество „Олимпик“.

Според Зарков КФН трябва да предостави пред парламента доклад върху осъществения от нея надзор за дейността на "Олимпик" и информация за състоянието на гаранционния фонд.

Той обърна внимание, че в проекторешението на БСП е заложено в срок до 7 септември министърът на финансите да информира парламента, а КФН да предостави доклада си. „Считано от полунощ на 17 август задължителните застраховки „Гражданска отговорност“ на стотици хиляди души бяха прекратени“, каза Зарков и обясни, че причината за извънредната ситуация е отнетия лиценз на застрахователното дружество.

Според него трябват целенасочени действия на всички български институции. „Ситуацията е предпоставка за много продължителни спорове между двете групи – българската и кипърската. С тези спорове ощетените от „Олимпик“ български граждани могат да бъдат само пасивен наблюдател“, каза Зарков