ГЕРБ предлагат да поправяме закона на законите. С две думи: „Дръж се, корупция, ГЕРБ те гази“. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков.

По думите му БСП многократно е предупреждавала, че този закон е недомислен. „Законът, който трябваше да пребори корупцията, който обсъждахме 6 месеца, ще бъде поправян, преди още да е влязъл в сила“, коментира Зарков. Според него текстът ще създаде повече проблеми, отколкото ще реши. По думите му сблъсъкът е бил силно политически и е имало две различни концепции за борбата с корупцията.

„И всеки един - дори и тези, които виждаха, че управляващите правят недомислици, не смееха да се обявят, за да не бъдат обвинени, че подкрепят някоя страна“, допълни Зарков. Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ обясни, че ако 6000 общински съветници не подадат навреме декларация, ще бъдат поставени на цялостна имуществена проверка 10 години назад.

„Само по себе си това не е лошо, но новосъздаденият орган, който все още няма председател, не може да обработи информацията от 6000 преписки за 6000 човека от 10 години назад. Този орган ще приключи работата си, преди да е започнал“, посочи народният представител. Според него ще се случи следното – същите общински съветници, които са сега, просто ще си „нагласят работата, ще си прехвърлят бизнесите, ще си наредят нещата така, че хем да могат да останат общински съветници, хем да запазят бизнеса с общините“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!