Чудим се защо парламентът няма необходимото уважение и авторитет. Колегата ми Антон Тодоров малко прекали с тона днес. През последните 25 години загърбихме и образование и култура и това оправдава донякъде наглостта на колегата от БСП. Упрекът към ГЕРБ не стана ясен. Това каза Красимир Велчев от ГЕРБ в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Депутатът коментира и нацисткия скандал в коалицията. „Безгрешни хора няма. Младите хора трябва да знаят, че всяка една грешка, която се прави затваря някаква врата. Лошото е когато афишираш дадена грешка. Трябва да се внимава какво се прави, защото дори едно сбиване може да навреди на кариерата“, подчерта Велчев.

„Не мисля, че има проблем, че зам.-министърът остана на поста си. Той е голям професионалист. Няма смисъл да се обръща толкова голямо внимание на този въпрос. По-важно е доколко отстраняването на добри кадри е добре за държавата. Те са наши коалиционни партньори. Не можем ние да отхвърляме всеки, който ни предлагат. Всеки носи своята отговорност. Тук има една друга настройка - има определен кръг хора, които нестабилността в държавата ги устройва много, върви им и бизнесът. БСП и ДПС искат много да са във властта. Не им се харесва, че ОП са в управлението.

С ДПС може да се изпие едно кафе, но не и да се правят управленски структури“, посочи Велчев. По отношение на мажоритарния вот Красимир Велчев каза: „Това което сме обещали и сме поели като ангажимент сме длъжни да се съобразим с него.

Друг е въпросът дали е правилно, но вече е късно да се обсъжда. Когато се насрочва един референдум трябва да се чуе цялото общество, интелектуалците да дадат съвети. Винаги ще има протести в парламенти, защото няма добър закон. Най-добрият закон е този, който е лош за всички. Това е правилник, а никой не иска да го спазва“.