"Не съм съгласен с оценката на президента Румен Радев, за това че модернизацията в армията е прекратена - не е. При началото на управлението ни заварихме два проекта, а към тях добавихме проект за модернизация на сухопътните войски". Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването "Денят започва" по БНТ.

"Не съм съгласен и с това, че проектите са забавени. А това, че имаше парламентарна комисия, която излезе с решения, които не се харесаха на Радев, е друг въпрос. Подобни коментари са излишни и създават само шум. С президента този разговор сме го водили многократно, а при неговото изявление дори не бях в страната. Но както се казва в една българска поговорка - Бързата кучка слепи ги ражда",  каза още той. 

"Моята логика е да търсим най-доброто в цените и възможностите, а не да отбием номера и да похарчим парите на българския данъкоплатец", допълни по темата за модернизацията на българската армия министърът на отбраната.

"Със 680 милиона лева няма как да придобиеш два нови модерни и въоръжени кораба. Основно ни изискване трябва да е строителството на тези два кораба да се случва на територията на България т.е да бъде ангажирана българската икономика", разкри  Каракачанов.

"Ще искаме оферти за нови и втора ръка самолети, за да сме наясно с цените", завърши Красимир Каракачанов.