Институциите влязоха във война. Не приемам критиките, които президентът непрестанно отправя, вземайки страната на опозицията. Да, БСП те направиха президент, но тази длъжност не е партийна. Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Относно критиките и исканата му оставка от страна на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки, Каракачанов заяви: „Марешки да ми говори за морал?! Човек, на който три пъти му свалиха имунитета – за изнудване, рекет, побой. Този човек ще ми дава морални наставления. Нека каже колко плаща данъци този велик бос, който има частни самолети, яхти", посочи той. 

Вицепремиерът коментира и протеста на майките на деца с увреждания, както и исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов. "Не споделям това, което той каза. Това, което каза, беше доста превратно изтълкувано. Това, че не споделяш какво е казал някой, не означава, че трябва да му отрежеш главата. Има и някаква колегиалност, която трябва да проявяваш", заяви Каракачанов.  

Относно протестите за цените на горивата, Каракачанов коментира, че част от протестиращите са футболни агитки. „Публиката знае кога излизат на протест агитките – когато някой ги мотивира по един или друг начин. БСП и ДПС със сигурност участват в организирането, Корнелия Нинова ги подкрепи”, заяви Каракачанов.

"Никола Груевски със сигурност не е искал българско гражданство, макар че интересният момент е, че баща му е български гражданин. Мога да ви дам информация от мои сигурни източници в Скопие – Груевски е преминал сухопътната граница на Македония със Сърбия и цялото му преминаване през Сърбия до Унгария, където е минал сръбско-унгарската граница със съдействието на сръбските власти", каза вицепремиерът. 

"В крайна сметка осем години провеждаше просръбска политика, антибългарска политика, политика на противопоставяне на ЕС и НАТО, така че е съвсем логично. Те прибраха своя човек и му осигуриха коридор да се измъкне от правосъдието", допълни Каракачанов.

"Конфликтът в семейството е на тази основа – бащата е българин, синът Груевски - античен македонец. Това е раздвоението на личността в част от македонския политически елит, които не желаят да си прочетат историята и търсят да напишат нещо велико и героично, почвайки от Александър Македонски и търсейки някаква антична легитимност в своята история. Цялата история на Македония е българска. Баща му е български гражданин, Груевски не е", коментира още Каракачанов.