44-тият парламент няма да изкара пълния си мандат от 4 години. Това заяви на влизане в Народното събрание, преди откриването на новия парламент, лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде "Канал3". 

"Ще внесем предложения за анкетни комисии, които да установяват нередности при заплащането и осигуровките на работници в страната", допълни Нинова.

"Почти всичко от предизборната ни програма е готово - в областта на икономиката няколко закона, социалните закони, в областта на земеделието, ще внесем предложения и за някои анкетни комисии. Ще предложим анкетна комисия, която да установи случаите на неизплащането на заплати и осигуровки на работници в страната и да предложи законодателни промени в Търговския закон, в Закона за гарантиране на вземанията на работници, защото това е много остър проблем в България", каза още лидерът на БСП. 

Нинова заяви, че изборното законодателство е на дневен ред и е добре да се започне с него в началото, а на да се оставя както винаги за края, месеци преди избори. Тя ззаяви, че БСП подкрепя смесена избирателна система, мажоритарна и пропорционална

"БСП ще настоява за смесена избирателна система – и пропорционална, и мажоритарна", уточни лидерът на БСП.  

"Пожелавам на този парламент да работи така, че повече хора да могат да кажат, че благодарение на неговата работа живеят по-добре", каза още Корнелия Нинова. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!