Оставаме опозиция и алтернатива в 44-то Народно събрание. Внесохме законопроект, който засяга преизчисляването на пенсиите. Тази седмица ще внесем  предложенията на омбудсмана за промени в ГПК, които се отнасят до частните съдебни изпълнители. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Тя обясни, че левицата, с политики,  ще следва предизборните си цели, а управляващите се отмятат от предизборните си обещания.

„Управляващите отстъпиха от обещанията си и подмениха волята на хората, които ги подкрепиха. Видяхме, че при гласуването на правителството имаше сериозни разминавания между обещанията и програмата им”, подчерта Нинова пред БНР и посочи, че те са отстъпили и от проблема с демографската катастрофа, което е било техен приоритет, по темата за сигурността на страната ни- също.
 
Корнелия Нинова открои големия въпрос за морала в политиката: „До деня на изборите да гледаш хората в очите и да им казваш едно. Един милион да ти повярват - и на другия ден да кажеш, че ще се обединиш с ГЕРБ, а избирателите ни да почакат за промяната. Това няма как да се случи в БСП”. Така председателят на БСП отговори на дълго налагащите се внушения и опити партията да бъде вкарана в голяма коалиция с ГЕРБ.
 
Корнелия Нинова коментира разбирането на опонентите си за морала в политиката: „ГЕРБ преди изборите обещаха нова Конституция, в която да отпадне имунитетът на народните представители. Не, няма го в програмата им - и няма да се случи. Внесохме два пъти предложение за замразяване на депутатските заплати – те два пъти го отхвърлят. За какъв морал говорим тогава, при положение че народът обеднява, а депутатските заплати растат?”, попита председателят на БСП.