Карикатура на Корнелия Нинова като червения рицар на кон и с щит с надпис БСП получи соцлидерката за ЧРД. Президентът Румен Радев пък й прати поздравителен адрес, пише Канал 3.



Нинова почерпи свои и чужди, партийци и медии на "Позитано" 20, събрали се за традиционния вторнишки брифинг. Рожденичката се беше подготвила с почерпка и напитки за журналистите, а преди началото на пресконференцията влезе и лично мина покрай всеки с кутия бонбони.

Нинова не скри възрастта си и обяви, че желае да почерпи за 49-я си рожден ден. Пред всички блесна журналистката Илиана Беновска, която разцелува рожденичката и й връчи кокетна кошница с цветя.

На "Позитано" от сутринта валят честитки за ЧРД на лидерката, пристигат букети, а самата тя почерпи репортери и оператори, и излезе от залата за пресконференции, за да празнува със съпартийците си.



"Да ви е честита рожденичката, но тя отсъства доста звучно от тази пресконференция", захапа Беновска социалистите. Разбрах, че г-жа Нинова ви е почерпила с доста силно питие, но вашата пресконференция ми прилича на слаба ракия, изригна тя към БСП. В този момент се намеси Елена Йончева, която опита да я прекъсне със забележката, че не задава въпрос, а прави коментар. Двете извисиха глас, сджафкаха се, но Беновска надделя. Затова пък и двете се щракнаха с рожденичката.