Нашата позиция винаги е била за конституционна парламентарна република. Не смятам, че каквато и да е идея за президентска република стои на дневен ред. Съгласна съм с мнението на президента Радев за необходимостта от предсрочни парламентарни избори, защото това е и нашата теза от дълго време. Такива избори за спешни и наложителни. Така че, както правилно отбеляза държавният глава, въпросът не е дали, а кога ще бъдат. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред журналисти в централата на партията.

,,Коалиция между БСП и ГЕРБ би било краят на демокрацията. Когато леви и десни идеи седнат заедно на властовата маса, тогава се приключва с истинския политически живот и тогава народът ще излезе срещу властта. Идеята за програмно правителство с участието на всички парламентарно представени в момента партии също би било тежко решение'', посочи Нинова.

,,Не за първи път се повдига въпросът за основаването на партия от Радев, така че аз не виждам новина в това нещо. Пак ще кажа, това е негово решение. Но не вярвам той да направи партия. Гледам на това като на интрига, но това е мое виждане'', каза още лидерът на социалистите.

,,Повдигнатото обвинение срещу Елена Йончева е несериозно и необосновано. Става дума за период, когато на никой от нас не ни е минавало през ума, че КТБ ще бъде в такова състояние. Който се опитва да се бори срещу властта, бива наказван с политически процес, а не със съдебен. За мен изпълнителната власт и прокуратурата работят заедно'', добави още Нинова.

Във връзка с отчета на президента Румен Радев Нинова посочи, че той просто е превърнал думите си в действия с наложените дотук от него 12 вета.