Не спечелихме изборите, но ви дадохме законодателна програма. Това каза в декларация от ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова, информира "Фокус".
„Парламентът не работи пълноценно, мисля че дори поставихме рекорд за най-краткото заседание, как изглежда това извън тази зала- зле“, посочи тя. „Правителството няма законодателна програма, в предизборната кампания обещавахте, че сте готови да управлявате и влизате с летящ старт“, коментира тя и уточни, че стартът се оказва не летящ, а фалстарт.

Корнелия Нинова обясни, че от началото на работата на парламента има внесени 6 законопроекта - 4 от тях от БСП, 1 от „Воля“ и 1 от ГЕРБ, както и 1 оттеглен от ГЕРБ и „Обединени патриоти“. „Преди изборите - доходи и сигурност на народа, сега тези същите неща само че за управляващите“, посочи лидерът на БСП.

Тя обясни, че по време на парламентарния контрол ГЕРБ са задали 1 въпрос, „Обединени патриоти“- 3, а БСП- 48. „По-важното е, че министрите на Бойко Борисов са отговорили само на 5“, заяви тя. „Управляващите не изпълняват и ангажимента си за парламентарен контрол“, каза още Корнелия Нинова.

Зам.-министър в правителството с хитлеристки поздрав и вицепремиер с майтапчийски снимки от "Бухенвал", докъде докарахте европейска България? Заради властта и парите ли сте готови да пренебрегнете изконни европейски и български ценности? Искаме оставката на Валери Симеонов.

„Понеже си позволявате да обвързвате случая с казаното от Крум Зарков няма да пренебрегна този въпрос“, коментира тя. „Ние сме различни от вас и отликата е в следното - когато Крум Зарков произнесе тази реплика, БСП я определи като грешка. ГЕРБ определя днешната ситуация като майтап“, заяви Корнелия Нинова.

„Казах на Крум Зарков веднага и светкавично трябва да се извиниш и той го направи. Бойко Борисов каза на всеки се е случвало в командировка да си прави такива майтапи“, обясни тя. „Извинение от едната страна, а от другата - човешко било да си правиш снимки с хитлеристки знаци“, посочи Корнелия Нинова.