БСП ще гласува за оставката на правителството. Вие загубихте категорично изборите за президент. Ние спечелихме категорично, не сами, разбира се, а заедно с народа, защото проявихме мъдрост да издигнем надпартиен кандидат. Това заяви от парламентарната трибуна лидерката на БСП Корнелия Нинова.
"Ще е безотговорно да не ви посочим грешките. За нас тези причини са поне 2. Първата е тоталното разминаване между живия живот и вашите политики. Между проблемите на българите и политиките, които им предлагате, като решение. Вие не направихте нищо, за да има производство и икономика. Не създадохте собствена икономическа база. Родното производство беше смачкано. Доходите не мърдаха, а бедността растеше", заяви тя.

"Второ. Желанието им да има справедливост. Койото убива баба на село за 20 лева, да бъде наказан. Вашата съдебна реформа не доведе до тази справедливост. Искахте да овладеете съдебната система, за да я командвате. Трето. Народът ни обича училището, а вие отнехте тази възможност на хората. Ударихте дъното с намерението си да промените "Под игото" с "Робинзон Крузо". Всеки българин иска да е здрав. Със здравната реформа го пратихте на опашка с чакащи и за даване на отпечатъци. Най-много сгрешихте, като отнехте чувството за достойнство на българите. Вие посегнахте на гордостта на народа, като смените Бокова с Георгиева, с решението да подкрепите санкциите срещу Русия", заяви Нинова. 

"Втората причина, за да се стигне до тук, е че правихте всичко това с чувство за незаменимост и несъгрешимост. Току-що Борисов го демонстрира, като не показа уважение към българския парламент, към собственото си правителство и председател на парламента. Ето я една от причините - високомерие. Странно е поведението ви по време на изборите - да плашите, че ще спрат еврофондовете, няма да има ток.. Кого плашите? Един беден народ, който не може да се лекува, няма работа и няма заплата и вие го плашите, че може по-лошо от това. Няма как да стане по-лошо. Ние обаче ще дадем алтернатива на народа си", заяви тя.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!