Искаме незабавно оставката на Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов. Това каза от трибуната на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група. Причината е взетото решение от Министерския съвет за засекретяване на оградата с Турция.
 

"Поемам цялата наказателна отговорност, ако има такава, за това, което ще кажа. За нас причината вчера да бъде взето това решение е фактът, че от 3 месеца Елена Йончева снима кадри и събра документи, които уличават в корупция длъжностни лица, засне в реално време преминаващи мигранти. Този филм показва паднала ограда, минаване на оградата по стълба или отдолу. Преди два дни депутатът Елена Йончена беше спряна и й беше забранен достъп до свободна територия на българската държава от "Гранична полиция", заяви Нинова.

"Свободата да питаме и да показваме истината ще бъде престъпление срещу националната сигурност. Кое е заплаха за националната сигурност - корупцията или правото да казваш истината за корупцията", каза лидерката на БСП и поиска оставката на Валентин Радев, който е внесъл това решение, както и на Валери Симеонов като вицепремиер.

"Декларирам от името на ПГ на БСП за България, че не можете да ни спрете, че ще поканим всички европейски посланици и ще им предоставим кадрите от този филм и документите, които уличават правителството в корупция. С две обръщения - проверете как се харчат европейските ви средства и как се пазят европейските ви граници.

Обявявам, че всички ние ставаме съавтори на кадрите и документите на Елена Йончева. Ще излъчим филма и очакваме премиера Борисов да изпрати да арестуват 80 депутати от БСП. Обявяваме подписка, към която може да се присъедини всеки български гражданин като съавтор на този филм на Елена Йончева, което е и подкрепа към свободното слово", обяви Нинова. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!