Никога не съм мислил да си подавам оставката, защото не съм направил никакви нарушения. Това заяви кметът на Батак Петър Паунов в ефира на bTV по повод скандалите с обществени поръчки.

„Аз влезнах в болница на 9 октомври. Аз съм диабетик. Профилактично трябва да влизам в болница, за да се регулира кръвната захар. Не е за туширане на напрежението“, обясни той.

По думите му фирмата „Престиж – Паунов“, която е на сина му, е единствено на територията на община Батак. Но не участва само тя. Има много поръчки, в които печелят много фирми. Фирмата храни 32 семейства в Батак“, уточни той.

„След излизането на закона – фирмата не е печелила нито една обществена поръчка. Преди това са няколко, те са споменати“, каза градоначалникът.

Паунов отрече семейството му да е облагодетелствано от спечелването на обществени поръчки.

Аз имам достатъчно друга работа като кмет на община Батак, за да се занимавам с управление на фирмата“, посочи градоначалникът по повод това, че синът му е твърде млад, за да се справи със задълженията.

Той отрече фирмата на сина му да е печелила поръчка за снегопочистване и заяви, че разследването на прокуратурата ще докаже истината.

Фирмата не е направена от сина ми. Тя е направена през 2001 година, когато ставам кмет тя е прехвърлена на съпругата ми през 2003 година.

Нито съм си превишил правата, нито съм нарушил закона. Донесъл съм ви документи за продажбата на яз. Батак. Тогава никой не ги оспори. Аз не мога да си обясня от къде идва тази атака. При тези документи, които ви представям и оставям. Аз съм избран от БСП, но напуснах партията преди 2 години. Мотивите са лично мои и си остават за мен", каза още той.

Градоначалникът зададе и въпрос към Хекимян. "Смятате ли, че един кмет избиран 4 мандата подред, как се не намери един да каже нещо добро за кмета на Батак, освен вашата телевизия. Доста хора ми се обадиха и ме питат защо не ни излъчиха нас по телевизията да кажем това, това и това".


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!