"Няма официална позиция на БСП по повод публикацията на депутата ни Таско Ерменков във Фейсбук. Проведен е личен разговор с Таско Ерменков, прочетох поста му вчера. В него има само въпроси". Това каза депутатът от БСП Кирил Добрев по време на пресконференция по повод шумния скандал с „отровена вода“ в София.

„Той ни увери, че е бил сезиран от представители на Столичен общински съвет. Работата на един народен представител е да задава въпроси. Групата ще се събере утре и ще обсъдим въпроса. Всеки може да иска оставки, живеем в свободна държава и всеки може да изразява своето мнение“, добави той. По повод изборите в село Галиче, Добрев обяви, че е била извършена манипулация:

„От вчера имаме нов арогантен начин на модел на управление в малките населени места. Бащата на депутат от ГЕРБ е бил председател на секционна избирателна комисия в селото. Той решава, че към 17:30 ч. изборният процес е приключил и затваря секцията. На протокола обаче се пише, че изборният процес е приключил в 20:00 часа. Резултатът в изборната секция - 44 гласа за ГЕРБ, 1 за Обединени патриоти и 3 за БСП“.

„Галиче е олицетворение на това как ГЕРБ правят и печелят избори. Това са нови иновативни политики. Понякога съм озадачен и шапка им свалям“, заключи Кирил Добрев. По думите му именно тази секция е повлияла на изборния процес в селото. Той разкри още, че 52души са били участници в подвижна избирателна секция. „Сезирали сме прокуратурата, че е извършено грубо изборно нарушение в Галиче.