Вместо да е под домашен арест Ценко Чоков си пие с авери в някаква кръчма – има ли нужда от друг сигнал за работата на шефа на РПУ Бяла Слатина. Това каза заместник-председателят на БСП Кирил Добрев по време на пресконференция в централата на партията, предаде агенция „Фокус“.

„Вчера повдигнах въпроса за палежите в село Галиче. В Добрич миналата вечер горяха автомобили на свидетели по делото срещу бивш депутат от ГЕРБ, известен като „Суджукгейт“.


„Иска ми се заедно да разтълкуваме посланията от всичко това, което се случва - как ги приемат обикновените хора. Всеки, който намери смелостта да каже истината срещу управляващите, бива буквално смачкван. Продължавам да вярвам, че за сигурността на българските граждани отговаря МВР. Особено за свидетели и хора с изразени политически позиции. Разбрах вчера от министър Маринов, че за шефа на РПУ Бяла Слатина няма данни, че не си върши работата. По-скоро въпросът ми е има ли данни, че си върши работата. И г-н Маринов като редови служител на МВР навремето е оценяван по критерий, който се нарича разкриваемост. Какъв е този критерий за шефа на районното управление“, попита още Добрев.