„Мнозинството в Народното събрание са машинки за гласуване, а парламентът е печатът, с който се узаконява всеки един проект от Министерския съвет”, заяви Кирил Добрев, който напусна парламентарната група на БСП.
„Всички се чудят защо работим по 26 минути в момента – няма кой да подава законопроекти на НС, които то да подпечатва”, каза още Добрев. По думите му МС в момента са ангажирани с раздаването на постове във властта.

„И тук идва голямата перверзия – след неглижирането на НС, Бойко Борисов предложи председател на парламента да стане лидера на опозицията”, коментира още Добрев. Според него една демокрация няма как да функционира ако няма опозиция.

„Винаги съм бил радетел на промяната в БСП за смяна на поколенията и кръвта”, категоричен е Добрев. По думите му се е сбъднала негова дългогодишна мечта в НС да влезе едно ново поколение, родени след 1980 г.

„Липсват хора от активното поколение. Моите бивши колеги, съсредоточени в собственото си оцеляване, пропуснаха да реализират цяло едно поколение. Няма как като имаме 30-35 години разлика да имаме еднакво мислене”, коментира Добрев.

„Случаят засегна БСП и председателят на БСП реагира адекватно”, смята Кирил Добрев. По думите му скандалът с Гергов бил преекспониран медийно.

Добрев добави, че е ходил в ЦУМ „на кафе”, но никога не е провеждал своите работни срещи в офиса на Георги Гергов.
„Партийните срещи трябва да се правят на „Позитано 20”, категоричен е Добрев.

Той добави, че Гергов е добър медиатор, но защо се е провела срещата между Сотир Цацаров и Сашо Дончев в неговия офис в ЦУМ – не може да каже.