Гласувах „За” оставката на Антон Тодоров. Това заяви Цвета Караянчева от ГЕРБ в предаването „Лице в лице“ по bTV. 

„Решихме Тодоров да потърси друго поприще. Той си понесе отговорността“, поясни тя.

По думите й темата за свободата на словото е много дълга тема. 

„БСП да говорят днес за свободата на словото - малко в повечко ми дойде“, заяви тя и припомни как по тяхно време за били спирани предавания, и журналисти са се местели от една медия в друга. 

„Не мисля, че медиите трябва да се чувстват застрашени“, заяви Караянчева и допълни: „Ние сме се събрали да правим добро“.

На въпрос каква е разликата между оставката на Тодоров и на Делян Добрев, тя заяви, че Добрев е експерт и член на партията, тя посочи, че той е спрял изтичането на НЕК, спрял е Белене. 

По думите й това, което правят БСП са едни малки „костинбродчета”. „Те търсят омаскаряването, а не се търси реално дали има някакви нарушения“, тъй като по думите й те не дават тези сигнали на прокуратурата. 

„Откровено се лъже“, каза Караянчева. „Те правят това защото няма как на черното да кажеш бяло. 700 милиона влизат в новия бюджет, който ще бъде разпределен по политики“, поясни тя. 

Караянчева припомни формулата за назначения на БСП 3-5-8. „Имаме какво да кажем на българските гражданите. Нека БСП да дадат реални алтернативни политики“, каза тя. 

„БСП са специалисти по теория на конспирацията“, посочи още Караянчева.