Нека службите да си свършат работата и тогава да коментираме. Видяхме бързата реакция на премиера Бойко Борисов. Трябва категорично да осъдим този акт. Искам да изкажа съболезнованията си на всички в Нова Зеландия. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ председателят на парламента Цвета Караянчева по повод днешните атентати в Нова Зеландия.

"Нямаме парламентарна криза. За да има парламентарна криза, не трябва да има регистрация и пленарни заседания. Днес се получи малък проблем, но в крайна сметка заседание имаше. Не знам какво трябва да направим, за да се върнат БСП в парламента. Може би трябва да им се извиним, че спечелихме изборите? Президентът ги покани, аз ги призовавам няколко пъти да се върнат, но те отказват и предпочитат да водят партизанска война и да наричат парламента говорилня. Искам да кажа на БСП, че ние тази игра сме я играли 2013 година и тя не е полезна. Ние не се имаме за безгрешни и безсмъртни. Всеки греши, но важното е после да се вземе поука, да се съобразим с мнението на гражданите и да направим възможно най-добрите закони за хората", категорична беше Караянчева.

"Казусът с мюфтийство показа как в стремежа си да направим нещо бързо, за да помогнем, може да сгрешим. Много експерти, анализатори и специалисти казаха, че амнистията на тези 8 млн. лева е най-добър, за да може мюсюлманските духовници да получават своите заплати. Дори съветникът на президента Борислав Цеков поиска авторство за тази амнистия. Няма лошо политикът да бъде предвидим и точно поради причина внесохме днес промени в Закона за вероизповеданията, с които отсрочваме тези задължения. Нима има лошо да кажеш - сгреших? Няма никаква договорка с ДПС и те не ни правят кворума. Ние никога не сме управлявали с ДПС и се учудвам на колегите от БСП, които се опитват да ни пришият ДПС. Ако в името на стабилността, трябва да се правят определени компромиси, но не на всяка цена, аз съм готова да ги направя", обяви председателят на Народното събрание.