Коланите ще станат задължителни за всички автобуси. Това заяви пред журналисти във Варна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която участва в поредното издание на Летния университет на МГЕРБ, съобщава „Фокус“.
Тя отбеляза, че приемането на промените в Закон за движение по пътищата е основен приоритет в новия парламентарен сезон, като в него ще бъде заложено задължителното поставяне на колани в автобусите. На 4 септември предстои разглеждането му на комисия, а на 5 септември законът ще бъде внесен в зала за второ четене.

По отношение на предстоящата есенна сесия на парламента Цвета Караянчева изрази надежда, че представителите на всички парламентарни групи ще бъдат диалогични. „Надявам се през новия политически сезон да работим по политики, а не на база на лични нападки. Ще чуем и посланията, които ще отправят председателите на парламентарните групи, но моите препоръки и надежда са в посока на това да работим за хората, да бъдем диалогични и последователни в своите политики“, заяви Цвета Караянчева.