След като свършат празниците влизаме в реалните проблеми и проблематиката на българската армия. За два дни, откакто съм на тази длъжност, мога да кажа, че нещата са ми ясни - проблемите са много повече, отколкото си мислех, че са когато бях народен представител. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът Красимир Каракачанов като вече действаш министър на отбраната.
Той поздрави всички български военни - настоящи и бивши.

"Нека да бъдат горди, че са български войници и да не се притесняват от трудностите. Лесно е да случиш в някоя чужда армия, която е в добро състояние, но тук се изисква героизъм", призова той.

"Ще отстоявам най-вече армията ни да има ново въоръжение, да повишим бойната готовност, но и да подобрим социалната сфера сред военните", обеща Каракачанов, очертавайки приоритетите си като министър на отбраната.

"От доста време съм заявил, че съм привърженик на връщане на казармата. Сега пак ще припомня, че съм привърженик на наборната служба. Трябва да обучим младите българи на патриотизъм и готовност да се защитава отечеството", отсече военният министър.

"Ситуацията по границите ни е спокойна. Няма бежански наплив - български граничари пазят браздата. Спокойно е първо защото времето беше лошо и съответно напливът не беше голям. Втората причина е референдумът в Турция, защото Анкара не искаше да дразни Европа с това да пусне бежанци", така той очерта ситуацията по границите ни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!