Очаква се на 11 юли да приключи проверката за катастрофата с военния хеликоптер Ми-17 в района на авиобаза „Крумово“. Това съобщи пред журналисти в Пловдив министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства на празника на Пловдивския гарнизон.
"Вече имам предварителна информация, но докато не приключи тази проверка не мога да коментирам", каза Каракачанов, цитиран от "Фокус".

Той поясни, че не е редно да се коментират резултатите, преди да излезе работата на комисията и преди прокуратурата да се произнесе. 

Припомняме, че военен вертолет Ми-17 се разби край Летище „Пловдив“ около 20.30 часа на 11 юни, при планов полет. Той падна от около 50 м височина в района на авиобаза „Крумово“. Екипажът на борда на вертолета бе от трима военнослужещи, от които двама загинаха -командирът на екипажа капитан Пламен Пантелеев и помощник-пилотът капитан Стоян Неделчев. Третият член на екипажа – бордният инженер офицерски кандидат Алексей Каменов бе откаран в болница, където състоянието му бе стабилизирано. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ