Обсъдихме няколко теми, запознах гостите ни с приоритетите на България в предстоящото председателство, а именно сигурността на границите, нелегалната емиграция и амбициите на страната за председателството. Споделям мнението на реформаторите и консерваторите за промените в Дъблинския регламент. 

Промените трябва да са в посока да не се задължават европейските държави да приемат мигранти по квоти. Европа има нужда от политическа сила с утвърдени традиции, ценности, религия и култура. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг след срещата си с заместник-председателят на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в ЕП Робертс Зиле. "За мен е голяма чест да бъда тук в София. Ще използваме възможността преди утрешната среща да проведем разговори на политическо ниво с нашето европейско семейство. Обсъдихме въпросите, които подчерта министърът на отбраната за българското председателство, както и много други належащи въпроси. Британската консервативната партия ще напусне нашето европейско семейство след Брекзит, но Европа има нужда от нашата група", заяви Робертс Зиле.

Работим заедно срещу „дъмпинга“, разликата в доходите, по проблемите с миграцията и заплахата от исляма, както и за проблема с границата и политиката на Ердоган. Предстоят ни още срещи и утре с нашите колеги от Парламента. Позицията на българското правителство е ясна, не искаме транспортните работници да попадат, и бяха извадени, от директивата за командированите работници, която ги принуждава да се прибират на три седмици, завърши евродепутатът Ангел Джамбазки.