Политиката на Меркел, Германия и други страни, които безотговорно канят нелегални мигранти, ще доведе до проблем. Радвам се, че правителството ни зае ясна и категорична позиция. Това заяви в "Здравей, България" военният министър Красимир Каракачанов. ​​​​
"От къде на къде България, която е имала резерви към тия политики, сега ще бъде потърпевша? Дъблинското споразумение не бе направено в полза на малките държави. Още при подписването му бях преди него. България понесе огромни загуби, най-вече в средства. Да не напомням колко струва полицията, която е командирована на границата. Присъствието на армията също", заяви той.

"Страни като Австрия и Унгария също не са съгласни с подобно споразумение. Гърция е готова да подпише такова споразумение, защото има големи дългове. Тя би го направила срещу финансов стимул", каза той. Според него ние трябва да мислим за българския интерес и да не връщаме подобни хора в България", заяви министърът.

"На България са й нужни умни европейски политици. Българите трябва да се събудят и да спрат да си представят ЕС като благотворителна организация. Мисля обаче, че през последните 1-2 години българската политика се ориентира правилно и отстоява интересите ни", каза Каракачанов.