"В личен план съм щастлив. Кой баща не е щастлив, като омъжи дъщеря си. Не аз я накарах да се облече в народна носия. Дори ме затрудни, че да намеря носия с размер, подходящ за мен. Те за 6 години запазиха една прекрасна връзка, която прерасна в брак. Не съм си преценил зетя по това колко може да изпие. Той още не може да ме надпие", разказва военният министър Красимир Каракачанов в ефира на bTV.

По темата за жестокото убийство в Пещера, заради което той вдигна армията на крак и беше жестоко нападнат вицепремиерът заяви:

"Аз съм на мнение, че армията трябва да участва в опазването на обществения ред. Аз съм разпоредил да се извърши обучение, разузнаване и т.н. В закона за противодействие срещу тероризма има точка, която описва що е то тероризъм. То е всичко, което всява смут в обществото. Убиецът би могъл да извърши терористична акция. Аз издал заповедта армията да се включи в разследването и си нося отговорността. Органите на МВР трябва да работят заедно с армията."

"В качеството на какъв Марешки се подиграва на Валери Симеонов? Какъв точно е Марешки и какви са му компетенциите. Това е някакъв човек дето на всяка цена искаше да влезе в управлението, не можа и стана опозиция. Факт е, че по Черноморието наистина е много шумно. Ако 30% от хората са отишли там за купона, то останалите 70% искат да си почиват", категоричен е Каракачанов.