Според военния министър Красимир Каракачанов някой изкуствено създава напрежението с военните пилоти в авиобазата "Граф Игнатиево", които тази сутрин отказаха да извършват полети.
"Ще разбера по-късно за ситуацията в "Граф Игнатиево", каза министърът на отбраната в село Горни Дъбник, където участва в отбелязването на 140 години от боевете по тези места по време на Руско-турската война, като допълни: "Учудвам се, че чак днес са открили, че има проблеми с авиацията. И тези настоявания за нов изтребител - не знам кой им е казал, че няма да има нови изтребители?  Ще има. Това не са прахосмукачки, които можеш да отидеш да купиш в магазина - плащаш, вземаш и се качваш да караш.

Може би някои  съвсем изкуствено създават тази ситуация. Аз съм казал каква е моята амбиция - първо поддръжка и модернизация на сега съществуваща техника, преговори за закупуване на нов изтребител. Казвам нов изтребител и съм го казвал много пъти, учудвам се, че не са ме чули. Аз съм ходил преди три месеца, днес първо ще видя какъв е проблемът и ако има нужда, ще отида и до там", заяви Каракачанов, цитиран от БНР.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ