Не зная причината, поради която президентът не е подписал указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов. Все още не са обсъждани номинации за министър на транспорта, спрягат се имена, но няма да ги коментирам, защото, ако го направя, ще излезе, че изразявам предпочитания. Това коментира в Калофер военният министър Красимир Каракачанов.

„Кой ще бъде министър на транспорта, е приоритет на министър-председателят и той трябва да каже имената. Все пак това са министри на ГЕРБ, а ние ще ги обсъдим. Не смятам, че в страната в момента има основание за предсрочни парламентарни избори”, каза още Каракачанов.

На въпрос как ще коментира това, че се заражда нова патриотично-консервативна формация, която да се смята за алтернатива на сегашния статут, Каракачанов заяви: „Не съм врачка”.

Попитан какво ще каже за изявлението на македонския премиер Зоран Заев за утвърждаване на македонците и техния език като автономни при влизането им в Европейския съюз, министърът заяви: „Не вярвам, че сегашните политици се различават по нещо от старите. Надявам се да имат повече разум и ако си мислят, че със старите номера – първо да говорят едно в София, едно в Брюксел, а друго в Скопие, и да си мислят, че номерът им ще мине – няма да стане.



Ако си мислят, че България ще ги подкрепи утре за членове на НАТО и ЕС, и те да си въртят старите номера, също няма да стане. Процесът на въвеждане на българското самосъзнание в Македония е необратим. Нашата цел е да накараме македонското правителство да се държи според европейските норми и правила и да ги спазва”, каза още военният министър.

Каракачанов беше в Калофер, където присъства на 62 години от създаването на държавното предприятие „Интендантско обслужване”.



В него се изпълняват поръчки за военните в цялата страна. „Безотговорната политика години наред, глупостта и алчността на много хора доведоха до крах на икономическата структура и тя беше разрушена. Лично аз се извинявам на хората, които тук преживяха лоши дни”, каза Каракачанов и допълни, че от една година насам клонът в Калофер е изплатил 2 млн. лв. заварени борчове. Към момента има работа и нормални заплати.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ