Всяка община трябва да си направи програма за незаконните постройки и те да бъдат премахвани. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в парламента.

„Мисля, че полицията ще си свърши работата на протеста във Войводиново. Знам, че там се подготвят да отидат и представители на една организация на бивши военни, разговарял съм с тяхното ръководство и уверението им е, че те отиват да изразят съпричастност с бития свой колега, а не да вършат незаконни действия“, заяви Каракачанов, цитиран от Фокус.

Той посочи, че в момента ситуацията в населеното място е спокойна и населението е доволно. 

„2/3 от гетото е премахнато и оттук нататък е въпрос на процедура по-трайните постройки да бъдат също премахнати, тъй като са незаконни“, каза вицепремиерът.

Каракачанов обясни, че на стотици места в България има такива незаконни постройки. 

„Аз лично смятам, че всяка една община трябва да си направи програма за незаконните постройки – особено онези, които са строени с подръчни материали и са опасни за хората, трябва да бъдат веднага събаряни“, каза още той.

„От двамата извършители, които се оказва, че не могат да говорят български, се оказва, че единият имал диплома за осми клас, за да може да си купи кола. Затова националната програма ще я внеса в Министерския съвет, за да бъде гласувана, защото смятам, че не трябва да си затваряме очите“, заяви Каракачанов. 

„Част от това население си мисли, че има конкретни права и всички са им длъжни и конкретният случай във Войводиново е показателен за това“, каза още той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!