Не съм гледал филма на Елена Йончева. Помните ли Берлинската стена, където се стреляха на месо? Няма да давам пример за стената в Израел. Хората пак прескачаха... Когато си депутат, да се държиш като журналист, който търси евтина слава, е жалко. При едни други години при кучета и стрелба на месо, имаше хора, които я прескачаха. Тук няма кучета, няма стрелба, няма и ток. Това е стена, която възпира масовото преминаване". Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в студиото на "Тази сутрин" по bTV.
"Този съвестен гражданин няма ли да извика патрули. Както виждате на кадрите, тя седи отстрани и гледа. Може да ги е почерпила бонбони и кафе". По този начин обясни кадрите от филма на Елена Йончева, които се излъчват към момента на разговора и показват как депутатката седи до оградата, докато мигранти прескачат оградата. 

"Имаме три проблема с оградата - нямаме достатъчно патрули, видео наблюдението, на което изтича ресурсите и човешкия фактор. Винаги ще има хора, които ще се изкушават да приберат едни пари и да помогнат на нелегални мигранти. Подобни случаи има, но и немалко са разкритите нелегални мрежи. Защо не отидете да снимате в Гърция някоя база или пристанище? Това всичкото е обявено за специални обекти. Трима души са на този филм - тя, оператора и шофьора. Тя отиват да снимат и да наблюдават как нелегални мигранти преминават оградата. Аз на тяхно място ще ги сваля и ще им бия два шамара. Ще ги питам "Ало, какво правите тук?!". Ето, гледайте", сочи мониторите, на които текат кадрите и продължи, че липсват само локум и кафе, с които да ги гощава. 

"Йончева не е Динко, не виждам как ще им бие шамари", пошегува се Хекимян, а Каракачанов отсече категорично, че щом не е нужно да е Динко, за да постъпи правилно.