Това, ако го е казал министърът на вътрешните работи е крайно несериозно и непрофесионално. Това заяви в ефира на Нова телевизия Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, относно думите на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова, която обвини него и Патриотичния фрон за безредиците в Харманли. Според нея те са подклаждали бунта.
"Реакцията на Бойко Борисов в ситуацията е правилна. В рамките на едно денонощие той отиде 2 пъти до там. В момента правителството прави точно това, което ние настоявахме да се прави", призна Каракачанов по повод на действията на премиера в оставка при бунта в Харманли.

"След като се случват подобни неща в центъра на София, в едно малко градче като Харманли, проблемът с тези мигранти е още по-сериозен. Когато огромна група хора я държиш на едно място, има проблеми. Имаше 800 наръгани там, имаше един убит, те постоянно дори се колят помежду си", заяви Каракачанов.

"В Европа в момента все още са на власт политици, които имат сгрешена представа за това, което трябва да се случи с бежанците. България трябва да се отдели от това, което говорят депутатите от Брюксел и да осъзнае, че трябва да потърси помощ от Вишеградската четворка, точно както направи Сърбия", каза той.

"Освен гранична полиция по границата, трябва да имаме и гранична полиция. Всеки един нелегално преминал не трябва да отива в център за бежанци, а директно в затвора", смята Каракачанов.

"Трябва да започнем преговори с всички български формации в парламента, още преди да вземем проучвателен мандат", смята Каракачанов.