На днешното първо пленарно заседание ще подпишем споразумение с Македония за обучение на нейни военнослужещи в нашата школа за механоводачи, каза за „Фокус“ министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той обясни, че в нея те ще се учат да управляват танкове, бронирани машини и прочие.
„Затоплянето на отношенията между България и Македония е пример за останалите балкански държави, които се карат и спорят, че трябва да седнат на една маса и да се опитат да потърсят това, което ги разделя“, каза още министър Каракачанов.

Според него днешната среща между правителствата на България и Македония е изключително важна, защото такава не е имало от около 1999 година насам.

„Когато говорим за мир, спокойствие и добросъседство на Балканите, кои две държави, ако не България и Македония трябва да дадат пример в тази посока. По време на днешното заседание ще бъдат подписани 9 меморандума, които отварят отношенията в областта на икономиката, в областта на отбраната, сигурността и въобще във всички области“, подчерта военният министър Красимир Каракачанов.