Военният министър обяви, че се обмисля наред с покупката на нови изтребители да се закупят и радари за военната ни техника. "В хода на разговорите си мислим дали да не търсим комплексна сделка за изтребители и радари", коментира Красимир Каракачанов по време на изслушването в комисията по отбрана в Народното събрание.

Аргументът му е, че 7 чисто нови радара биха стрували около 110 млн. долара. Той съобщи, че внесъл двата проекта за модернизация на армията в Министерския съвет, но поради отсъствието на финансовия министър Владислав Горанов е нямало как да се обсъдят проектите, за да бъдат отпуснати средства. "До края на май се надявам да сме приключили проекта за флота", допълни Каракачанов.

Той се похвали пред депутатите от военната комисия, че е в ход процедурата за назначаването на 625 военни, които са преминали всички изпити успешно, предаде Канал 3. "За първи път от бюджета са били отпуснати 30 милиона лева за заплати на нови 1300 войници до края на 2018 г.", похвали се още Каракачанов. Министърът обаче изрази учудване от големия брой отпаднали кандидат-военни още на психотеста - цели 30-40 на сто от всички. "Аз не смятам, че такава голяма бройка хора не са добре психически. Трябва да се помисли и по този въпрос. Трябва да има и лични срещи", усъмни се в големия брой Каракачанов. Той прогнозира, нулева година за напускащи армията или поне те да са минимален брой.