Нормално е опозицията да иска всичко, само че задавам въпроса - кога БСП разбраха, че сме фашисти? Преди 20 дни, когато Корнелия Нинова, още преди края на предизборната кампания обясняваше, че може да направим правителство с „Обединени патриоти“, тогава не знаеше ли, че сме фашисти.
Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в Народното събрание по повод декларацията на БСП и искането за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

„Стига с тези евтини политически номера, разбирам, че мечтата й да спечели изборите и да направи правителство, което да оглави, не се сбъдна, но трябва да има и някакъв морал в политиката“, заяви той. „Не може до вчера да обясняваш колко сме добри, как искаш да работиш само с нас, а днес да обясняваш точно обратното“, коментира Красимир Каракачанов. 

Разговарях с премиера Борисов за Иво Антонов. Обясних му, че човекът е получил сърдечна криза вследствие на атаката срещу него. Ще вземем решение дали да бъде уволнен, след като се възстанови. Това заяви пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той подчерта, че Антонов е служител на министерството от 18 г. и се справя с работата си перфектно. Негова била и заслугата за възстановяването на войнишките гробове и паметници.