Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ ГЕРБ и държавата разделят и противопоставят хората по време на празници. Той каза това днес по време на тържествената сесия по повод на 21 октомври - Празника на града. По думите му снощната заря-проверка в Кърджали по повод на 105 години от Освобождението на Източните Родопи е била "организирано партийно мероприятие на ГЕРБ", на което не са били поканени народни представители от опозицията.

"Политиката на разделение и противопоставяне, за съжаление, става държавна политика, когато се прави от институциите на държавата. Това е недопустимо. Защото държавата не е на партия, дори и да е на власт, а ползването на историята за противопоставяне и политическа легитимация не води до нищо добро", коментира лидерът на ДПС. След тържествената сесия областният координатор на ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание Цвета Караянчева коментира думите на Карадайъ, изречени в залата.

"Неговите нападки отдавам единствено на неговата неинформираност, защото той вероятно не знае, че тази заря в навечерието на Празника на града е традиционна за юбилейните чествания", каза Караянчева. Тя отрече твърдението, че други депутати не са били канени на тържествената заря-проверка снощи. Според областния управител той лично поканил кмета Хасан Азис, който по думите му не уважил събитието.

Освен Цвета Караянчева и Мустафа Карадайъ, гости на тържеството бяха народните представители Александър Симов, Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, областният управител на Кърджали Никола Чанев, кметове на общини от Гърция, Турция, Румъния и Русия. На тържественото заседание кметът инж. Хасан Азис отчете направеното за Кърджали през последната година, след което последваха поздравления от гостите на тържественото заседание.