Реформаторският блок води разговори с няколко политически организации, една от които е „Глас народен”. Надявам се утре да финализираме всичко.  Вероятно в следващите 2-3 дни РБ ще се разширява и още 3 формации да се присъединят към нас, съобщи Даниел Вълчев, член на Движение „България на гражданите”.
Той добави, че от блока са почти готови с листите. „Мисля, че в понеделник  ще ги представим”, каза той пред БНТ, но не пожела да съобщи кой ще се изправи срещу лидерите на БСП и ГЕРБ в София.  „Вероятно ще сложим някой от лидерите. Не върви сега да казвам конкретни имена”, заяви той
 
„С решението на Меглена Кунева да не влиза в листите, даваме знак, че „България на гражданите” не е лидерска партия”, подчерта Вълчев. 

"Няма да се кандидатирам за депутат. Имам други житейски планове. Скептичен съм, че следващият парламент ще свърши кой знае колко работа. В момента съм активен, защото това е много важен момент. На път сме да изтървем основни ориентации на българската държава. България има нужда от дясноцентристко правителство”, каза още той.