ГЕРБ ще внесе официален сигнал срещу депутата от ГЕРБ Таско Ерменков заради скандалния му пост във Фейсбук за "опасната" вода на София, научи БЛИЦ.
Вчера медията ни разкри преди всички, че Ерменков е публикувал провокативно съобщение в социалните мрежи.

Появиха се подозрения, че изкуствената истерия цели да внесе паника сред жителите на столицата. Самият Ерменков често хвърля фойерверки из медиите, за да помпа спихналия си рейтинг.

Експерти са на мнение, че подобно заиграване със страховете на хората, е опасно и може да доведе до непоправими последици.

От управляващата партия  реагираха мигновено и депутатите от ГЕРБ Станислав Иванов и Александър Иванов обявиха, че сигнализират прокуратурата и ДАНС за фейсбук статус на народния представител от левицата.

Двамата депутати и председателят на екологичната комисия в Столичния общински съвет Лорита Радева опровергаха на извънреден брифинг вчера в централата на партията информацията за отравяне на питейната водата на София.

След истерия с „отровна” вода в София: Категорични уверения, че не е опасна
Радева посочи, че всички изследвания, които се извършват денонощно на питейната вода на столицата, не показват отклонение в качеството ѝ.

По всички данни на лабораторни изследвания, които осъществява „Софийска вода”, отсъстват каквито и да е основания да се твърди за промяна във физико-химичните, органолептичните и микробиологичните качества на водата на София, каза Радева.

Ивайло КРАЧУНОВ