Британският министър по въпросите на Брекзит Доминик Рааб е подал оставка. Той направи това с думите, че съвестта му не позволява да подкрепи черновата за споразумение с ЕС, съобщава Би Би Си.
 
Както БЛИЦ съобщи, снощи британското правителство одобри текста на проектоспоразумението с Европейския съюз по условията за излизане на Обединеното кралство от общността. Това съобщи премиерът Тереза Мей след среща с членовете на кабинета си, продължила близо 5 часа.
 
Министър-председателят обеща днес да говори пред парламента и да изложи същността на споразумението.

Основните мотиви на Рааб са два. Според него, регулаторният режим, предложен за Северна Ирландия, заплашва единственото на Обединеното кралство. И второ, той не е съгласен с факта, че ЕС ще има право на вето върху излизането на страната от съюза, което означава, че на практика Брюксел ще може да протака до безкрай. 

Иейн Дънкан Смит - бивш водещ член на Консервативната партия, коментира, че ефектът от оставката на Рааб ще бъде опустошителен. По думите му, постъпката на министъра означава, че той е бил огнориран в собственото му правителство. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!