ПП ГЕРБ и ПП Обединени земеделци подписаха днес споразумение, за подкрепа по време на предстоящите европейски избори. Премиерът Бойко Борисов пусна видео на живо от събитието в личния си фейсбук профил.

"Изборите за Европейски парламент са една добра репетиция за местните избори", посочи Борисов.

За правосъден министър ще предложа Дани Кирилов", обяви премиерът. 

Припомняме, че Данаил Кирилов в момента е шеф на правната комисия. Той сяда в стола на подалата оставка Цецка Цачева след скандал с цената на купено от нея жилище.

Борисов посочи още, че когато има съмнения, това е начина - подават се оставки.

"Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали се подава оставка - същото бих препоръчал и за всички замесени сега. Тъй като има хора от съдебната система , а на тях не им е приятно да излизат под общ знаменател, бих им препоръчал да излязат в достатъчно дълъг отпуск, за да могат да се направят нужните проверки на управляваните от тях сектори. Няма да споменавам имена, защото всички са много чувствителни на тази тема.

Преди дни стана ясно, че еврокомисарят по цифрова икономика Мария Габриел е водачът на листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите на 26 май. Шестото избираемо място е за Александър Йорданов от СДС. Последното в листата също е за сините - за Илия Лазаров. Програмата максимум за тези евроизбори за ГЕРБ е осем евродепутати. Тази пролет България ще избере 17 евродепутати колкото има и в момента.

Междувременно от изказването на премиера Борисов се разбра, че главният прокурор Цацаров е пуснал проверки по публикации в медиите срещу женатана Лозан Панов и още няколко души.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!