Президентът Румен Радев събра по-рано днес главния прокурор Сотир Цацаров, вътрешния министър Пламен Узунов и шефовете на специалните служби, с които са обсъдили обтегнатите отношения с Турция и подготовката на изборите. Срещата започна в 16.00 часа и медиите научиха за нея след приключването й, без да имат възможност да задават въпроси на участниците. Предстои официална информация от "Дондуков" 2.

Отношенията между България и Турция са обтегнати през последните седмици заради агитацията на турски представители в полза на партията на Лютви Местан ДОСТ. 

В петък ДАНС съобщи, че наложила принудителни мерки срещу трима турски граждани. Двама са изгонени, а друг е обявен за нежелан. ДАНС съобщи, че това се наложило заради "създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията", без да съобщава повече подробонсти.

Главният прокурор Сотир Цацаров тогава обясни, че акцията е била съгласувана с държавното обвинение, а президентът Румен Радев коментира, че “намесата в нашите избори от страна на Турция е факт и тази намеса е абсолютно недопустима“.

На този фон представители на служебното правителство периодично убеждават, че няма кризисна ситуация и че са взети всички мерки да няма изборни нарушения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!