Фабриката за фалшиви новини в лицето на най-видното си острие „Дневник“ на Иво Прокопиев пръсна поредната фалшива новина по адрес на депутата Делян Пеевски. Това пише в. Монитор.

Маскирана като интервю с грантаджията Георги Ганев, манипулацията има за цел да разпространи опорната точка на задкулисието, колко лош е законопроектът на Пеевски, Цонев и Хамид срещу вторичния грабеж на активите на КТБ.

Мнението на икономиста очаквано е в полза на интересите на Прокопиев, за чиято групировка Ганев по принцип работи. Интересите на Българския Мадоф Цветан Василев са защитени от медиите на неговия побратим Прокопиев.

Самият Ганев обаче гони и собствен интерес - защитава добре платения си от грантове от чуждестранни фондации труд, като обяснява, че заради безумната му книга за КТБ депутатите се втурнали да пишат законопроекти. Самата аргументация на Ганев е повече от нелепа – оплаква се, че фирмите по принцип ще бъдат ограничени да прехвърлят акции само защото имат кредити към банки, а в същото време законопроектът третира такива дейности само след евентуален фалит на трезор. Това обаче са факти, а медиите от фабриката за фалшиви новини и техните платени глашатаи, като Ганев, очевидно не обичат да боравят с факти. Те обичат само да боравят с долари, макар и срещу тях да предлагат единствено пръскането на лъжи по адрес на личности и бизнеси, пречещи на техните господари.