При определени условия бих се върнал в политиката. Това каза проф. Божидар Димитров, след като на официална церемония министърът на културата Боил Банов му връчи награда за принос в развитието на българската култура, предаде „Фокус“.

„Обикновено хората, които са били в политиката и са излезли от нея, казват, че никога повече не биха се върнали. Аз обаче не се заричам. Бих се върнал при определени условия и при някои идеи, които имам, свързани с историята, с музейното дело, с културно- историческия туризъм и т.н. И ако се зарече този, който ще ме покани, че ще ги изпълни, бих се съгласил. Но иначе да отида просто ей така, да вися и да получавам министерска заплата, не си струва. Тя и без това не е особено голяма“, заяви проф. Димитров.

По време на тържествената церемония стана ясно, че на името на проф. Божидар Димитров е наименуван залив в Антарктика. Заливът „Димитров“ е широк 6.8 км и е разположен на полуостров Велинград, на брега Греъм. В него се вливат и ледници, а на хода му е разположен остров Камакуа. Според участниците в Българската антарктическа експедиция, избрали името на проф. Божидар Димитров за име на този залив, то това е, защото той има изключителен принос за развитието на българската антарктическа програма.