Гласуването на министерските оставки отпадна от дневния ред на парламента. Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че в деловодството на Народното събрание не е внесен указ на президента Румен Радев, с който освобождава Младен Маринов като главен секретар на МВР.
 

Поради тази причина тя предложи гласуването да отпадне. „За“ предложението ѝ гласуваха 121 народни представители, 23 бяха „против“, а 32 се въздържаха.
 
„Ако указът бъде внесен в рамките на днешния ден, гласуването отново ще бъде включено в дневния ред“, посочи Караянчева.
 
Бойко Борисов внесе проекторешението си за кадрови промени в кабинета вчера. Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев депозираха оставките си по настояване на премиера заради тежката катастрофа край Своге.
 
На тяхно място да назначат инж. Петя Аврамова за регионален министър, Младен Маринов като вътрешен министър и Александър Манолев като транспортен министър.

Ако се стигне до гласуване днес, коалиционните партньори - ГЕРБ и Патриотите, ще подкрепят оставките, а и новите министри.

От БСП и ДПС вече обявиха, че ще гласуват против. Засега неясен остава вотът на Воля, от който абяче не зависи нищо.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ