Нашето общ в най-скоро време трябва да вземе решение, за да не бъде изправено пред това да храни чужда армия. Това каза проф. Иво Христов от БСП в предаването "Панорама" по БНТ.

„Българската армия е в трагично състояние. В момента който и екип да дойде на власт трябва да кърпи ситуацията. Трябва да се пристъпи към дълбока модернизация на армията, успоредно с това да се закупи нов тип изтребител“, подчерта той. Геополитическите проблеми в региона се изострят все повече и ние трябва да предприемем спешни мерки, призова проф. Христов.

По отношение на скандалите в НС, Иво Христов коментира: „Г-н Главчев се отърва с четири гласа и това е показателно. Не може новият парламент да започне с дребнави заяждания и отмерване на времето с точност до секунда. Ние сме в парламента, за да се казват ценни неща. Парламентът не работи.

Това е институция, която е функция на изпълнителната власт. Управляващите се опитват да заличат по всякакъв начин разликите в политиката. Има криза. Проблемът е в това, че управляващите не са били готови за властта“. „Умерзен съм от обстановката на взаимна омраза. Този тон трябва да бъде прекратен“, каза Христов. Според него управляващата коалиция няма идеология, освен това не заслужава 100 дни толеранс.