БСП видяха сигнали за промяна на решението и решиха да извлекат политически дивидент от това. Това заяви Искрен Веселинов от ВМРО във връзка с последните скандали около гласуването на изборните промени в парламента в предаването "Плюс минус".

"Честно казано не се изненадах от тази стъпка на ГЕРБ. Знаех, че скоро ГЕРБ ще преосмислят решението си, защото за хората е важен всеки един символ на демократичност", каза той. 

"На няколко месеца БСП решава да ексалира напрежението, излиза от парламента и уж се вижда с гражданите, като праща двама или 5-ма депутати. Това не е средство, което е конструктивно. Когато си извън дебата, няма как да спечелят избирателите", добави Веселинов. 

Той бе помолен да коментира разногласията с Валери Симеонов: "Когато не се търси диалог, не е добре. ВМРО сме за запазване на единството на коалиция Обединени патриоти. Важно е да показваме, че има нещо, което ни събира. Предизвикателството за нас, като патриоти, е да разширяваме броя на хората, които ни симпатизират, не да си търсим кал под ноктите", заяви Веселинов.

"По отношение на преференциите, ние от ВМРО бяхме на мнение, че трябва да останат. От ГЕРБ, НФСБ и ДПС обаче бяха на друго мнение. Ние пророкувахме, че рано или късно ГЕРБ ще дойдат на нашия начин на мислене и това се случи", каза патриотът.

"БСП трябва ясно да заяви защо прави дребни циркаджийски номера, за да привлича внимание. Имаха достойна и последователна позиция, вместо да са доволни от промяната на курса, те искат да са навън на всяка цена. Генерален мотив в крайна сметка за решението им липсва", каза Веселинов.