Всеки патриот би напуснал управлението, ако идеите му не се подкрепят. Готов си да напуснеш, когато не можеш да си спазиш обещанията. Премиерът е уведомен за концепцията на Каракачанов, като му е казано, че се иска поне дебат по темата. В крайна сметка проблемът с ромите трябва да бъде решен. Това заяви депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в предаването "Още от деня" по БНТ по повод изказването на Красимир Каракачанов, че ще подаде оставка, ако ГЕРБ не подкрепят мерките за ромите.

    "Имаме погрешно предложени политики, които трябва да поправим. Освен права, ромите трябва да имат и задължения", каза още той. 

    "Управлението е много по-често горчиво, отколкото сладко. Ако не можем да си вършим работата, нямаме място в управлението. Ако не се приеме концепция за ромите, каквато и да е, ще минем в опозиция. За нас е важно да има адекватна държавна реакция", допълни Веселинов. 

    "Не виждаме сериозни мотиви срещу преизбирането на състава на ЦИК. Не защото подкрепяме БСП, а защото такъв е законът. Въпросът на ЦИК е законов, а не идеологически. ВМРО няма брак с ГЕРБ, който не позволява комуникация и мнение", коментира той. 

    "Хибридни атаки от Русия и Турция, са съвсем възможни. За това и сме срещу електронното гласуване", завърши Искрен Веселинов.