"Председателството ни върви блестящо. От ДПС смятаха, че Обединените патриоти са тежест за управлението. Министрите на обединени патриоти са сред най-активните от външнополитическа страна. Това заяви в декларация от името на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов по повод новата парламентарна сесия.

"Има защо да бъдем доволни. Например за ратификацията на отношенията ни с Македония, на второ място, признатото малцинство в Албания, като такъв въпрос бе поставено и в Косово. За първи път се поставя и националния въпрос за хората, които са извън пределите ни, но по дух са българи", каза още той.

"България вече води самостоятелната политика. Продължаваме да сме упора на едно правителство, което гони националните въпроси", коментира Веселинов.

"Спирането на Истанбулската конвенция, беше победа на здравия ум, много други страни също отказаха ратифицирането. Но не защото не искат да се борят с домашното насилие", разкри депутатът от Обединени патриоти.

"Доходите и реформите в ТЕЛК остават наш приоритет. Административните рекети също са във фокус на нашата работа", завърши Искрен Веселинов.