Питам не случайно точно тези 4-ма политици. Борисов е трети мандат премиер, лидер в местната власт с кметове и работи за мира на Балканите . Радев не е обединител на нацията, каквато е конституционната му мисия, а го играе президент-антагонист на НС и МС. Доган крепи етническото равновесие, продължава да избира всеки президент и да крепи или сваля правителства. Станишев е трети път лидер на ПЕС и, ако създадената от него и Георги Гергов партийна „механична кукла Копелия“ го изрита от ЕП, БСП ще се прероди лидерски и политически.

2019-та година е особено важна за България. Заради най-малко 3 събития, които ще определят бъдещето  – евроизборите, местните избори и покупката на самолети. Тези 3 събития ще покажат и, обаче, по безспорен начин, колко са силни днешните политици да  се грижат честно и отговорно за нас, българите.

„Един и същи човек веднъж може да бъде най-добър, друг път лош. Зависи какво са поискали от него и на каква страница са отворили душата му.“ Така отговоря  ученик от вечерната гимназия на голямата Невена Коканова, учителка във филма „Най-добрият човек, когото познавам“, в съчинение по темата.

„Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да ни управлява?“ питам, пък,  аз от години и никой от политиците не ми отговаря в първо лице единствено число: „Аз Искам и Аз мога.“

В човешки план е разбираемо. Всеки от господата Борисов, Радев, Доган, Станишев, вероятно, имат много значими постижения в личен и обществен план. Но и, вероятно, се самоупрекват за непостигнато в любовта, с децата, в работата, в идеите, с родителите, приятелите, в диетата… И те , като всеки от нас, в началото на  Новата 2019-та година, се заричат пред себе си, че: ще постигнат нещо, ще поправят нещо, ще се извинят за нещо, ще работят да направят живота на хората по-красив и по-смислен…

Дали ще имате, обаче, г-да Борисов, Радев, Доган, Станишев политически тестостерон и мъдрост, да работите Заедно „За“ България?
Аз съм Беновска. И питам.