В президентството се чувствам на мястото си. С Румен Радев сме екип, работим много добре. Като цяло институцията функционира добре. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.
„Не сме отстъпили нито на сантиметър от това, за което хората ни се довериха”, каза още Йотова пред bTV.

По думите й, държавният глава никога не е бил зависим от „Позитано” 20 и го показва с всички свои действия.

„Искам да наложим един тон на взаимно разбирателство и толеранс”, каза Йотова в отговор на въпрос какви са отношенията между президентството и Министерски съвет.

„Радев и Борисов са много различни. В този мандат на Бойко Борисов се забелязва огромното му желание страната ни да изглежда добре навън. Общата му черта с Радев е желание”, заяви тя. 

Йотова се изказа ласкаво за новия кандидат за българския еврокомисар Мария Габриел. Наричайки я само по малко име, тя беше категорична, че „дигиталният” ресор в ЕК не е маловажен. „През 2014 г., когато се формираше Европейската комисия, един от първите приоритети на Юнкер беше цифровият пазар”, подчерта вицепрезидентът.

По думите й Габриел има тежка задача – да довърши започнатото от Гюнтер Йотингер, да предложи своя визия и да работи в синхрон с други двама еврокомисари, но ще се справи. „Познавайки работата на Мария, смятам, че няма да забрави страната си, както правеха предишните еврокомисари”, подчерта Йотова.