Парламентът ми липсва, призна новият министър на правосъдието Цецка Цачева. "Това е много особена структура, която е структурирана по хоризонтала и там си пръв сред равни", коментира тя и добави, че работата в Народното събрание учи на много. В предаването "Панорама" по БНТ Цачева коментира, че е приела да стане член на кабинета и да оглави правосъдното министерство, защото проблемите не са й чужди.

Според нея е необходимо малко повече такт и търпение в правосъдието. Цачева коментира, че се надява противоречията в съдебната система да не са само на личностна основа.

"Онова, което се очаква от нас за съдебната реформа, е да седнем и конкретно върху текстове да работим", заяви тя. Правосъдният министър последва примера на премиера Борисов и заяви, че не приема твърденията на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който днес обяви съдебната реформа като "мимикрия".

Цачева не пожела да отговори на въпроса кой е по-прав - Лозан Панов или главния прокурор Сотир Цацаров. Тя каза, че двете страни залагат от днес възможност да се твърди, че има порок в процедурата за избор на ВСС. "Очаквам да се намали това напрежение. Имаме нужда от малко тишина", каза още Цецка Цачева.