Има двойно тълкуване на термина втори проби. Аз още тук искам да кажа, че ако днес съм казал втори проби, има се предвид пробите, които в момента взимаме в 20-километровата зона около тези пет населени места, за да се потвърди има или няма допълнително разпространение на болестта. Не се говори за проби, свързани с петте населени места, в които има подобни заболявания. Това каза министърът на земеделието и храните Румен Порожанов по време на пресконференция във връзка със съмненията на БСП за източване на европейски и държавни пари заради чумата с дребните преживни животни, предаде Фокус.

„Може би ще се наложи да обясня и за термина „някои хора говорят“, че по този начин се укривали европари. Ако иска някой да каже нещо, да застане с думите си и да носи отговорност за това, което казва. Хората казват така, ама други казват иначе, е много лесно от гледна точка на това да се говорят неща, които не са достатъчно сериозни“, заяви Порожанов във връзка със съмненията на БСП.

БЛИЦ припомня, че преди минути и председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов отвърна на нападките от страна на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!