Губернаторът на Хокайдо Харуми Такахаши благодари на Илиан Тодоров за поканата за сключване на споразумение за партньорство и предложи да се установи връзка между остров Хокайдо и Софийска област.

Губернатор Такахаши отправи покана за посещение към Илиан Тодоров, за да се очертаят за напред бъдещите стъпки и инициативи. В писмото си тя отбелязва, че би оценила като изключителен жест присъствието на Илиан Тодоров на церемонията по случай 150 години от именуването на остров Хокайдо.

В писмото си до областния управител Такахаши отбелязва, че е определен специален служител от тяхна страна, който ще работи с екипа на Софийска област по сключване на споразумението за побратимяване.

“С нетърпение очаквам да се видим в Сапоро и да поговорим за нашето бъдеще. Още веднъж отправям благодарности за любезното ви предложение”, завършва Такахаши.

Инициативата за сключване на споразумение за партньорство с остров Хокайдо е част от предприетите активности на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров за привличане на чуждестранни инвестиции в областта.